Одбојкашице ЖОК Младост из Инђије после седмодневних летњих припрема у Осечини крећу у борбу за сам врх табеле

 Спортски центар Осечина нуди идеалне услове за организовање припрема спортских колектива. Варошица у Западној Србији поред повољне климе и гостољубивих домаћина, нуди спортску халу капацитета 450 места и чак три базена у оквиру самог Спортског центра. Спортска хала погодна је за све дворанске спортове и на располагању је корисницима 24 сата дневно. Са теретаном и фитнес центром, али и тереном за мале спортове, као и тениским тереном, сваке сезоне привлачи све већи број спортских клубова, али и самих туриста.

У непосредној близини Спортског центра Осечина је и фудбалско игралиште, са опремљеним свлачионицама и мини пич тереном са вештачком травом (донација Министарства омладуине и спорта). Већ пету припремну сезону, идеалне услове за тренирање препознао је Женски одбојкашки клуб Младост из Инђије који је од 20. до 27. августа одрадио летње припреме баш у Осечини. Тренер ЖОК Младост, Саша Бандић, посебно истиче пријатност амбијента, љубазност домаћина, уз акценат на доступност, расположиве капацитете, као и бригу о очувању самог Спортског центра.

Понос и дика Осечине су свакако и три базена, која су поред саме хале: велики ватерполо базен (25 x 33 м), мањи за обуку непливача (18 x 6 м) и најмањи (5 x 5 м), за предшколску узраст, а који су одбојкашицама веома значили , како у тренирању, тако и у релаксацији.

 Припремни период за ЖОК Младост окончан је пре два дана. Какви су утисци које сте понели са собом?

Саша: Утисци са припрема просто сваке године су све бољи. Без обзира што мислимо да не може бити боље,Осечина нас сваке наредне године изненади у позитивном смислу.

 Осечина пружа рекло би се изузетне услове за тренирање. Шта вас наводи да јој се по пети пут враћате?

Ова варош има услове које ја у својој двадесетогодисњој каријери нисам нигде нашао, Поред изузетног простора који олакшава рад,,Осечина има неку посебну топлину у којој се осећамо као код куће.

Базени који су саставни део Спортског центра Осечина омогућавају и тренирање у води, али и релаксацију. Колико такви садржаји употпуњавају ваш програм тренирања?

Та три базена су један од адута Осечине. То је део који у многоме помаже и у раду и у релаксацији, а у исто време задивљује и плени колико је све чисто и колико се води рачуна о очувању тог објекта.

Осечина је позната и по женском одбојкашком клубу који не ретко изнедри квалитетне играчице. Колико сте се сусретали и размењивали искуства са домаћом екипом овога места?

Управо захваљујуци ОК Осечина ми смо сазнали за ваше место и за услове које имате да понудите. Сарадња је увек била на високом нивоу,и надамо се да ће се тако и наставити.

 За разлику од предходних година, овај припремни период је био усмерен на рад само са млађим пиониркама. Како оцењујете младе нараштаје тима?

Наш клуб, као и клуб из Осечине веома много пажње посвећује младјим категоријама. Ове године у два наврата смо имали прпреме у Осецини управо са тим узрастима,за које мислимо да имају велики потенцијал и да могу постати веома добри спортисти.

 У септембру почиње званично и сезона. Каква су очекивања клуба?

Што се тиче млађих категорија, приоритет смо ставили на пионирке за које верујемо да следеће сезоне могу заузетии веома високо место па чак мозда и сам врх на нивоу Војводине. Ако говоримо оп првој екипи, мислим да има реалне сансе да се ове сезоне поново пласира у Прву лигу Србије из које смо назалост просле сезоне испали.

Осетили сте и атмосферу припреме целокупне вароши пред предстојећи Сајам шљива у Осечини. Какво је ваше мишљење о Осечини , њеним мештанима и благу овога места- шљиви?

Слободно без икаквог претеривања могу рећи да је Осечина место толико добрих и пријатних људи у које бих се ја чак и преселио и живео. За ових пет година колико долазимо створили смо толико добрих пријатељства да сваки пут једва чекамо да дођемо а када одлазимо нешто нам се просто стеже у грудима као да напуштамо родни крај.