припреме спортиста

Спортски центар Осечина домаћин је првог Међународног кошаркашког турнира пионира под називом „Осечански победник”, кога од 16. до 18. јануара 2014. године организује КК Осечина. Најављено је да ће турнир отворити Небојша Стефановић, председник Скупштине Републике Србије.

Поред домаћина, на овом турниру учествују КК Партизан Београд, КК Студент Ваљево (прва група), као и КК Металац Ваљево, КК Фока Крагујевац и КК Котор из Црне Горе (друга група).

Пионирска кошаркашка екипа Котора, која има 24 члана уз два тренера и возача, допутовала је још у недељу у Осечини. Гости из Црне Горе пре и после овог турнира припремаће се у објектима Спортског центра Осечина, дружити се са младим кошаркашима из домаћег клуба који су их примили у своје домове, обилазити и упознавати лепоте овог краја и туристичке дестинације у околини Осечине.

Већ првог дана по доласку у Србију Которани су одушевљени условима за припреме спортиста, а домаћини су им организовали посету 40-так километара удаљеном Тршићу, родном месту Вука Стефановића Караџића.

Остали учесници стижу у Осечину пред почетак турнира. Партизан и Крагујевчани биће смештени у овдашњем ђачком интернату, који је у кругу СЦ Осечина, док ће Металац и Студент свакодневно долазити на утакмице и после тога се враћати у Ваљево. Осим надметања на терену у кошаркашком умећу, за младе играче и њихове тренере предвиђена су предавања еминентних кошаркашких стручњака, као и занимљиви културни и туристички садржаји.

Првог дана турнира, у четвртак, 16. јануара, одмах после отварања (12.00) и пригодног коктела (12.30) за бројне званице и представнике учесника, мегден ће поделити екипе Осечине и Студента (13.15). У другој утакмици састаће се Фока и Котор (17.00), а у трећој Партизан и Студент (18.45).

У петак, 17. јануара, тренерима и младим играчима предавање ће одржати професор Владимир Копривица. Такмичарски дан отварају Металац и Котор (14.00), настављају Осечина и Партизан (15.45), а завршавају Фока и Металац (17.30).

Трећег дана, у суботу, 18. јануара, одиграће се утакмице за пето (12.00) и треће место (15.30), као и финале (17.30). Проглашење победника и подела награда предвиђени су за 19.00 часова.