У хали спортова Спортског центра Осечина одиграна је пријатељска рукометна утакмица између два прволигаша са истим именом – Металца из Ваљева, члан Прве лиге „Центар” и његовог имењака из Краљева, новајлија у Првој лиги „Запад”. Меч је уприличен у оквиру завршних припрема спортиста за старт у новој првенственој сезони, која почиње 21. септембра. Искуснији Ваљевци забележили су заслужену победу резултатом 30:24 (14:10).

Публика у хали Спортског центра, која је због недовољне обавештености у малом броју присуствовала овом покушају популаризације рукометног спорта у Осечини, аплаузима је поздрављала честе лепе потезе, понеки „цепелин” и голове једних и других на овој, по општем мишљењу, успешној предтакмичарској проби рукометних прволигаша.

За тренера Ваљеваца Јокановића и његовог колегу из Краљева била је то добра прилика да уиграју поставе и тактичке замисли пред прве такмичарске мечеве, односно да исправе или смање на најмању могућу меру пропусте у игри, који су уочени током припремног периода. Играчи оба тима залагањем, великом борбеношћу, изгарањем за сваку лопту, а на крају крајева укупним учинком углавном су оправдали поверење својих стручних штабова, а у томе су предњачили рукометаши ваљевског прволигаша.